Astazi este: 26 Jan 2022 - 10:49:55

Sondaj Online

Sunteti multumiti de acest proiect?
DA - 77.4%
NU - 13.7%
Alt raspuns - 8.9%

Total votes: 146
The voting for this poll has ended on: 31 Dec 2018 - 00:00

Istoricul JNPGA

Japanese Non-Project Grant Aid (NPGA) a fost lansat de Guvernul Japoniei în 1987 ca componentă a programului său de asistenţă Oficială de Dezvoltare (ODA Official Development assistance programme). A reprezentat o formă nouă de program de ajutor care ar putea rapid şi efectiv finanţa livrarea de utilaje de producere ţărilor în dezvoltare selectate. În scurt timp s-a dovedit a fi un succes şi lista iniţială a beneficiarilor s-a extins de la cîteva ţări din regiunea Saharei Africane la peste 60 de beneficiari din întreaga lume.

Ce este JNGPA?

Programul este o formă de ajutor prin procurarea utilajului, destinat finanţării importurilor care promovează şi susţin dezvoltarea economică şi socială a regiunilor beneficiare. Ajutorul Non-Proiect exclude proiectele la cheie, asistenţa tehnică, studiile de fezabilitate sau serviciile de consultanţă. Acestea se finanţează de un alt compartiment al Programului de Ajutor Japonez.

Este un ajutor necondiţionat, ceea ce înseamnă că bunurile procurate în cadrul programului pot fi procurate din orice parte a lumii. Procurările şi procedurile şi instrucţiunile de administrare a programului sunt aprobate de către Guvernul Japoniei şi guvernul beneficiarului.

Care sunt beneficiile JNPGA?

 • Procedura sa relativ simplă asigură o disbursare rapidă a grantului în timp ce minimizează orice tergiversări administrative ale guvernului beneficiar.
 • Natura necondiţionată a programului
 • Flexibilitatea sa care permite guvernului beneficiar să îndrepte grantul alocat către priorităţile economice şi sociale
 • Procesul de procurare competitiv folosit care asigură că bunurile şi echipamentele sunt procurate pe o bază de cost efectiv şi dintr-o largă varietate de unităţi eligibile care pot fi procurate în cadrul programului.
 • Cine poate participa?

  Orice companie din orice ţară poate participa direct la program sau la tenderele pentru plasarea contractelor, în cazul în care întruneşte condiţiile specificate de agentul de procurări.

  vid telfon vid Telefon : +373 22 29 67 18
                 +373 22 23 85 74
  Fax:
  +373 22 29 67 19

  E-mail :cebanalexandr@yahoo.com
  Web : www.jnpga.md
  Web :
  www.mec.gov.md

  vid

  Creat de  VIKWEB 

  MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare, 180, of. 811